2021. szeptember 20. hétfõ, Friderika napja van
Eső 11°, Eső

Áldás vagy átok?

2011. április 2. (szombat) 16.30-kor kezdődött a Kultúrházban Hegymagason ( Balaton-felvidék) egy rendezvény Nyílt Fórum Térségünkért címmel. A rendezvény fővédnöke Makk Károly, filmrendező volt, aki személyesen vett részt az eseményen, több neves magyar, illetve helyi értelmiségi körében. (Somogyi Győző, Szeremley Huba, stb.)

Vitaindító előadás tartott: Nagy Júlia, Tokaj-Hegyalja TDM menedzser A világörökségi védelem és a turizmus címmel és Taschner Tamás, Fertı-táj Világörökség Magyar Tanácsa Világörökség - Áldás vagy átok? címmel.

Aztán moderált kerekasztal beszélgetés következett. A beszélgetés célja az volt, hogy A Nyílt Fórum Térségünkért tárja fel a térségben rejlő lehetőségeket, a lehetséges gazdasági, társadalmi, kulturális fejlıdés útjait, a helytelen és erıltetett, sokszor tájba sem illı fejlesztések alternatíváit. Mi vár az itt élıkre, dolgozókra, ide látogatókra néhány év és évtized múlva? Miként erősödhet a Táj és az Ember kapcsolata,
hagyomány-, környezet- és közösségtudata? A fórumot vezette Sallee Barbara, humánökológus Hegymagas Polgármestere

Mi tetszett nekem?

Hogy alapvetően a táj megőrzését szeretné elérni egy lelkes, szellemiekben és lélekben gazdag közösség, melynek tagjai tudják, hogy minden cím, minden jogszabály, csak eszköz e nemes küzdelemben. A világörökségi cím segíthet a tájnak, de mindennek alapja az alkotó és környezetével harmóniában lévő ember.

Taschner Tamás

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás