2021. szeptember 20. hétfõ, Friderika napja van
Eső 11°, Eső

Szúnyog, vagy nyaralóvendég?

 

 

2010-ben a csapadékos időjárás következtében rendkívüli mértékben jelentek meg a szárnyas vérszívók a térségünkben. Több rendezvény és fesztivál lebonyolítását zavarták meg a szúnyogok és a nyaralóknak is kellemtlenségeket okoztak. A táj érdeke, hogy a természetvédelmi elvek betartása mellett, valamilyen választ találjunk a problémára.

Ezért a Fertő-táj Világörökség Egyesület a 2011. évi koordinált szúnyoggyérítés előkészítését megkezdte az érintett települések résztvételével. 2010. július 29-én 10.00 órai kezdettel a soproni Polgármesteri Hivatalban Ivanics Ferenc ogy. képviselő, a világörökség egyesület elnöke vezetésével megbeszélést tartottak, melyen a résztvevők a 2011. évi szúnyoggyérítés kutatási tervét megvitatták. A téma annyi új kérdést vetett fel, hogy szükséges lett egy újabb megbeszélés összehívása, melyre meghívást kapott a kutatási tervet készítő szakember is. Kérdések vetődtek fel a gyérítendő terület nagysága, a gyérítés módja, (biológiai, kémiai,) a gyérítés hatékonysága kapcsán, melyeket a nemzeti park szakvéleményének ismeretében a kutató tud majd megnyugatató módon megválaszolni.

Az újabb fertőrákosi megbeszélésen Sáringer Tamás és kollégája ismertette a kutatási tervet részletesen, majd kérdések megválaszolása következett. A szakértők szerint csak koordináltan és összefüggő területen lehet hatékonyan a gyérítést megszervezni, ezért a Fertő-táj Világörökség Egyesület kistérségi szintre emeli az előkészítést.

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás