2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Duna Szalon 2017

Dunaszalon 2017. Berlin

 

Az állam- és kormányfők 2011 júniusában végső jóváhagyásukat adták az Európai Unió második makro-regionális fejlesztési koncepciójának elindítására. A 14 országot (9 EU tagállam: Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia; és 5 Unión kívüli: Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Moldova, Szerbia, Ukrajna) összefogó stratégia célja 11 szakterületen összehangolni a fejlesztéspolitikákat a régió összeköttetéseinek javítása, a környezetvédelem elősegítése, a jólét növelése és a régió megerősítése érdekében. Természetesen a turizmus is fontos szerepet játszik a témák között, hiszen a Duna rekreációs, üdülési, idegenforgalmi célokat is szolgál, számos világörökségi terület is található mellette, vagy a közelében.

2017-ben 5. alkalommal szervezték még a tagországok a Baden-Würtembergi Tartomány vezetésével a Duna Szalont Berlinben, ahol idén a pódiumbeszélgetés témája a fenntartható turizmus volt a Duna mentén.

A rendezvényt Theresa Schopper, Baden-Württemberg államminisztérium államtitkára nyitotta meg, majd 2017. kiemelt vendége Szlovénia nevében Eva Štravs Podlogar államtitkár ( Gazdaságfejlesztési és Technológiai Minisztérium) köszöntötte a jelenlévőket.

Ezután következett a pódiumbeszélgetés, melynek résztvevői voltak: Iztok Altbauer, igazgató a szlovén termálfürdők szövetségétől, Taschner Tamás a Fertő/Neusiedler See kultúrtáj ügyvezetője és  Andreas Braun, ügyvezető Baden-Württemberg Turizmusmarketing Kft-től. A beszélgetést Prof. Dr. Eckart Stratenschulte, az Europäischen Akademie Berlin igazgatója vezette.

A beszélgetésben több témát jártak körül a résztvevők, pl. mi a turizmus szerepe a Duna régióban, hogyan lehet a turistáktól megóvni azt, ami miatt odautaztak, lehet-e határon átnyúló természetvédelmet és turizmust folytatni.

A beszélgetést  Mircea Titus Dobre, Románia turizmusminisztere zárta le beszédével.

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás