2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Polgár Gina: Szuper ez a Fertő-táj!

Vasárnap van és süt a nap! Menjünk valahova! Menjünk a Fertő tóhoz!

A távcsövem már a kocsiban a nyakamba akasztottam. A madárlessel kezdtünk, mert ha én bemegyek a vízbe, onnan ki nem mozdít senki. A lesig el sem értünk, mikor átvonult előttünk egy kacsa család, de úgy nagybácsikkal, unokatesókkal, cakkumpakk. A lesről több helyi madárfajt is beazonosítottam, (mondjuk csak a nemzeti park információs tábláinak köszönhetően, de akkor is) és még szürkemarhákat is láttam.


Következő állomás a fertőbozi Gloriette kilátó volt. A kilátóhoz vezető lépcső elején még lelkesen fotóztam, aztán egy idő után már a fák közül ki-kibukkanó 20%-os kilátással is beértem volna, de azért megmásztam! A kilátás, ami ott tárult elém, minden lépcsőfokot megért. Be is lőttem fentről, hogy hol fogok csobbanni, majd követtük a mutatóujjamat.


Balftól Fertőrákosig lehúzott ablaknál kanyarogtunk a szőlőbirtokok között. Tökéletes 5 kilométer volt. A parton megettem az idei nyaram első lángosát. Sajtos volt, tejfölös volt, vékonyra nyújtott volt, egyszerűen fenséges. A strandon lézengtek az emberek „még nincs elég meleg a fürdéshez” jelige… 3 másodperc alatt bent voltam a tóban. A víz hőmérséklete szakszóval azt hiszem: „Pont jó, gyere be!” volt.


Kis sütkérezés után már csak Fertőszéplakra ugrottunk be egy pohár kékfrankosra. A faluszéli vendéglő teraszáról a búzamezőt és a lenyugvó napot nézve nyugtáztam: Szuper ez a Fertő-táj!

https://www.youtube.com/watch?v=wJm--ol9j9g

 

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás