2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Zarándoklat a Mária úton húsvét előtt

Részletes program:

9.00 Gyülekező Sopronban a Fő téren

9.30 Köszöntők:

Ivanics Ferenc a Fertő-táj Világörökség Egyesület elnöke, Johann Kleinhofer a Mariazeller Land Turizmusegyesület ügyvezetője, Horváth László a Nagyboldogasszony, Kecske templom igazgatója zarándok áldást oszt, majd a keresztaljak útra kelnek.

A zarándoklat lelki vezetője Dr. Reisner Ferenc hegykői plébános.

15.00 Hálaadó szentmise Hidegségen a Szt. András templomban. A szentmisét követően szolid, nagyböjti szeretetvendégség, agapé a fertődi Gránátos étterem/Rábensteiner panzió felajánlásából.

A zarándoklás során az ellátásról (étel, ital) minden résztvevő maga gondoskodik. A zarándoklat résztvevőit ingyenes buszjáratok szállítják reggel Sopronba. A busz 8.15-kor indul Fertődről (Süttör) a Szt. András templomtól, majd a Fertő parton összegyűjti a zarándokokat és Kópházán keresztül ér Sopronba. Délután az agapét követően kb. 17 órakor a busz először Sopronba szállítja a zarándokokat, majd visszafelé kb. 17.45-kor veszi fel Hidegségen a Fertő parti zarándokokat.

A zarándoklat rossz időben, eső/hófúvás esetén is megrendezésre kerül. Ajánlott túracipő viselete.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékát kérjük április 11-ig a fertotaj@vilagorokseg.hu e-mail címen jelezze.

A zarándoklat során a soproni Szt. Margit templom építésére gyűjtünk! A Mariazeller Land Turizmusegyesület a zarándoklat résztvevőinek két személyre félpanziós ellátással máriacelli hétvégét ajánlott fel, amelyet a regisztrált résztvevők között a szentmisét követően sorsolunk ki.

A Fertő-táj Világörökség Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt (hívőt és nem hívőt egyaránt) a zarándoklást népszerűsítő rendezvényre.

Ivanics Ferenc, elnök    www.fertotaj.hu

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás