2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Tartalmas évünk lesz a világörökségben

2014. igen fontos és tartalmas év lesz számunkra.

Egyrészt megkeződött a kormány megbízásából az új kezelési terv készítése, mely kormányrendeletben kihírdetve fogja középtávon meghatározni a Fertő-táj sorsát.

A terv ütemezése:
Megalapozó dokumentum elkészítése 2014. február 14-ig
Véglegesítése 2014. március vége.
A kezelési terv első változatának elkészítése 2014 május közepe.
A kezelési terv véglegesítése 2014 augusztus közepe, módosítás esetén szeptember.

A kezelési terv készítői szeretnének érintkezési felületet biztosítani ahhoz, hogy a tervezők és a helyi szereplők találkozzanak, beszélgessenek,hogy minél több értékes információ eljusson a tervezőhöz. A tervezési folyamat elindíthatja a társadalmi párbeszédet különböző szereplők, szektorok között és segíthet az esetleges problémák megoldásában. Az első megbeszlésen 2014. január 23-án jelenlévőket arra kérték, hogy a tervezési folyamat hírét minél több helyre vigyék el, segítsenek megtalálni, bekapcsolni azokat a szereplőket is akik most még nincsenek itt.  Úgy gondoljuk a Civilek a Fertő-tájért Egyesülettel együtt, hogy olyan fejlesztési terv készül, amely törvényként lehetőséget teremt a benne foglaltak megvalósítására is, ahhoz forrásokat biztosíthat.

Most van lehetőségünk arra, hogy hozzászóljunk, elmondjuk a véleményünket, kérésünket. Vegyünk részt minél aktívabban a tervezési folyamatban!

 

 

A másik a tervezéssel párhuzamosan futó, azzal kölcsönhatásban lévő folyamat az időszaki jelentés elkészítése az UNESCO számára 2014. június 30-ig. A jelentésnek tartalmaznia kell egy állapotjelentést és a felmerülő problémákra reális megoldási javaslatot.

A Fertő-táj nem azért lett világörökség, mert őseink ezt akarták volna. Ők csak tették a dolgukat olyan szemlélettel, melynek eredménye a kitüntetés. Most kései utódok viszont azért tehetünk, hogy unokáinknak is megmaradjon e csodás táj.

2014. Taschner Tamás

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás