2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Enyhe eső és havazás , Enyhe eső és havazás

Zarándoklat Fertőszéplakról

A boldogasszonyi bazilika baráti köre 4. alkalommal szervezi meg határon átnyúló jótékonysági zarándoklatát. A 2013. szeptember 7-én kezdődő zarándoklat 8.00 órakor indul a fertőszéplaki Templom dombról, ahol a Széchényi család által emelt barokk templom és egykori kastély található.

Az indulópont választás nem véletlen, hiszen a fertőszéplakiak híven ápolják őseik hagyományait és rendszeresen mennek a Szűzanyához az Esterházy-ak által épített bazilikához. A kötődés továbbá azért is erős, mert a fertőszéplaki téglagyárban készültek a bazilikát felépítő téglák.

A zarándokok Fertőszéplaktól a Mária út M05 szakaszán haladnak Fertőújlakra, majd tovább az osztrák határra.  Itt lesz a Mária út újabb szakaszának megáldása, mely a határtól a boldogasszonyi bazilikáig húzódik. A szakaszt a baráti kör jelölte, táblázta ki a Fertő-táj Világörökség Egyesület segítségével, a Pilgrimage AT-HU L00081 projekt és magánadományozók támogatásával. 

A közös zarándoklat célja az újabb szakaszra felhívni a figyelmet, cél a határon átnyúló egykori zarándoklatok felelevenítése és a határtérség zarándokmozgalmának erősítése. A zarándokok a tervek szerint 18.45-kor érkeznek a bazilikához, ahol közös Isten tiszteleten vesznek részt. Az adományokat a bazilika javára ajánlhatják fel a résztvevők.

Szeretettel várunk minden zarándokot!

További információ: Fekete Tamás alpolgármester Fertőszéplak: 20-204-1791

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás