Vincellér Borbirtok

Vincellér Borbirtok

A Fertő tó déli partján találjuk a Vincellér Borbirtokot. Az 1811-13 között épült pince egykoron Széchenyi István édesapjáé volt, a jelenlegi tulajdonosok 1986 óta készítenek itt bort, akkor 5 család összefogásával indult a vállalkozás.

Ma 13,5 hektáron gazdálkodnak, elsősorban Kárpát-medencei fajtákra koncentrálva. A Soproni borvidék adottságait figyelembe véve zenitet, zöld veltelinit, kékfrankost és zweigeltet termelnek, ezekből készítik boraikat. 

Két borstílusban dolgoznak: a Vincellér borokat elsősorban a mindennapokra ajánlják, itt a fajták gyümölcsös karakterére helyezik a hangsúlyt. A Molnár Titi Selection borai lehetőséget adnak a borásznak a kísérletezésre, a termőhely kiemelésére. Erősen limitált mennyiségekben készülnek ezek a borok, melyek elsősorban a gasztronómia és a tapasztalt borfogyasztók elismerésére számíthatnak.

Mindkét vinotékájukban a teljes kínálat elérhető, Fertőbozon emellett kóstolásra is lehetőség nyílik, akár nyitvatartási időn túl is, egész évben. Specialitásunk a bor és csoki kóstoló, amely előzetes regisztrációhoz kötött.

Elérhetőségek:
Fertőboz, Fő utca 190 hrsz.
06 20 911 23 64
tibor@vincellerhaz.com

Település:

Fertőboz

Iratkozzon fel hírlevelünkre