2021. szeptember 20. hétfõ, Friderika napja van
Záporok 11°, Záporok

Haydn Fesztivál 2012.

A Budapesti Vonósok nem kisebb feladatra adták fejüket 18 évvel ezelőtt, mint, hogy újra felpezsdítsék a zenei életet Fertődön, az Esterházy-kastélyban. A cél egy zenei fesztivál megrendezése volt, amely azután minden évben újabb programmal, és zenei csemegével várta a zeneszerető közönséget. A 2012-es évi fesztivál alcíme: Haydn és a franciák. Haydn muzsikáját adja a hely szelleme, és ezt kiegészítendő kívánjuk tiszteletünket kifejezni az évfordulójukat ünneplő francia zeneszerzőknek, a 150 évvel ezelőtt született C. Debussy-nek, a 75 éve elhunyt M. Ravelnek.
A fesztiválon világhírű szólistákat hallhat a közönség, Jana Bouskova - hárfaművésznő Csehországból, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Varga Gábor, valamint a meghívottak között szerepelnek kiváló pályakezdő muzsikusok, mint például az Orion Rézfúvós Kvintett, akik tagjai három nemzetből adódnak össze (szlovák, cseh és magyar).

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás