2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Nagy heti zarándoklat

„Egyéni de közösségi létünk is út a semmiből a végtelenbe! A porszem talpra áll és elindul, hogy felnőjön, hogy Istenével egy asztalhoz ülhessen! Ne késlekedj! Indulj el a magad zarándokútján, hihetetlen csodák várnak rád!” Böjte Csaba

 

Nagyheti zarándoklat 2012. április 3-án (kedd) a Kópházi kegytemplomtól a Mária úton az Urak asztalához (kb. 21 km).

 

Program

8.00 Gyülekező a Kópházi kegytemplomnál (Kossuth Lajos utca)

15.00 Szentmise az Urak asztalánál

A szentmisét követően szolid, nagyböjti szeretetvendégség, agapé. A zarándoklás során az ellátásról (étel, ital) minden résztvevő maga gondoskodik.

 

A zarándoklat lelki vezetője Dr. Reisner Ferenc hegykői plébános. A szentmisét bemutatja Pál László Eisenstadt St.Georgeni plébános, a burgenlandi magyar kisebbségért felelős püspöki helynök.

 

Az agapét követően kisbuszok szállítják a részvevőket a Kisalföld Volán 3-as helyi járatának (Brennbergi busz) Fehér Dániel forrás megállójához. Az Urak asztalához gépjárművel behajtani tilos.

 

A zarándoklat rossz időben, eső esetén is megrendezésre kerül. Ajánlott túracipő viselete.

 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük jelezze április 2-ig a fertotaj@vilagorokseg.hu e-mail címen.

 

A rendezvény a PILGRIMAGE AT-HU projekt keretében, az Ausztria – Magyarország Határon Átnyúló Program támogatásával és Magyarország Kormányának társfinanszírozásával valósul meg.

 

A Fertő-táj Világörökség Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt (hívőt és nem hívőt egyaránt) a zarándoklást népszerűsítő rendezvényre.

 

Ivanics Ferenc, elnök

Taschner Tamás, titkár

http://www.fertotaj.hu/document/nagyhet.pdf

 

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás