2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Enyhe eső és havazás , Enyhe eső és havazás

Világörökség Nap Fertőmeggyes-Mörbisch

A 10 éves Fertő/Neusiedlersee világörökséget ünnepli Burgenland a magyar társrégióval 2011. szeptember 3-án Fertőmeggyesen.

Program:

9.00 Első UNESCO világörökség vándornap Karl Kanitsch-csal. Indulás Fertőmeggyes Alsenpark. A túra érinti a Mithras szentélyt, a fertőrákosi kőfejtőt és strandot. Itt hajóra szállnak a résztvevők és a meggyesi tavi színpadig hajóznak. Majd kiszállás után a túra befejezőpontja az Alsenpark.

13.30 Zenés kavalkád Fertőmeggyes főutcáján - bemutatkoznak a világörökségi borvidékek ( Rajna-völgye, St. Emilion, Tokaj, stb.), a magyar és osztrák Fertő menti világörökség települések.

17.00 Ünnepi aktus - kerekasztalbeszélgetés a Fertő-táj 10 éves jubileuma alkalmából - résztvevők: Hans Niessl tartományi miniszterelnök, Mag. Franz Steindl miniszterelnök helyettes, Erwin Preiner az osztrák világörökség egyesület elnöke, polgármester, Ing. Rudolf Strommer alelnök, Ivanics Ferenc a magyar világörökség egyesület elnöke, Mag. Richard Giefing az osztrák világörökség egyesület ügyvezetője.

A beszélgetés után mind a 30 település polgármesteri átveszi a jubileumi oklevelet.

18.30 Zenés ünnepi est

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás