2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Óriási siker a világörökség napon

Hatalmas érdeklődés kísérte az idei világörökség napot. Csak az előre jelentkezőknek 300 programfüzetet juttatott el a világörökség iroda. A végleges résztvevők száma pedig az ezer főt is elérte. Rengetegen látogattak legalább 3 helyszínt és 18 fő pedig 10 helyszínen is járt, ők a világörökség nap alkalmából elismerő diplomát is kaptak Ivanics Ferenc elnöktől Fertőszéplakon a zárórendezvényen.

A világörökség nap nem lett volna sikeres a Civilek a Fertő-tájért Egyesület tagjainak, az egyes települések önkénteseinek munkája nélkül, akik fáradhatatlanul tevékenykedtek és mutatták be falujuk, városuk rejtett értékeit. Hiszen olyan különleges látnivalók is megnyíltak, mint az Esterházy sírdomb, a balfi fürdőkápolna, a nagycenk Gráf műhely, stb, ahol most szakavatott vezetők tárták fel a látogatók előtt a ritkaságok értékeit. Köszönet érte.

A Fertő-táj Világörökség Egyesület tagjai és a honorarius curatorok a tájat stílszerűen egy oldtimer busszal járták be és maguk is részt vettek az egyes helyszínek programjaiban. Még a tagok, az egyes települések polgármesterei is elcsodálkoztak, mennyi apró és mégis fontos érték található a tájon.

A világörökség nap Fertóhomokon kezdődött megnyitóval reggel 9 órakor, ettől az időponttol kezdve minden helyszín este 18 óráig fogadta a látogatókat, majd 18.00 órakor kezdődött a zárórendezvény, ahol a homoki Kajkavci csoport és a fertőrákosi fúvósok szolgáltatták a műsort. A zárórendezvényen beszédet mondott Wellner Andrea Porpáczy ÁMK igazgatója, házigazda, Kóczán Zoltán megyénk alelnöke, a napot értékelte Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő elnök.

A világörökségnapról képes beszámoló a www.vilagoroksegnap.hu -n található.

Taschner Tamás

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás