2021. szeptember 20. hétfõ, Friderika napja van
Eső 11°, Eső

Kerékpáros térség? Az mi?

2011. február 7-én tartotta előkészítő ülését, több mint 50 jelenlévő akaratából, a Fertő-táj Kerékpáros térség, melynek területe a Sopron - Fertődi és Kapuvár - Beledi kistérséget fedné le. Az előkészítő üésen jelen volt Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő, Abdai Géza Sopron alpolgármestere, Reischl Gábor a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatója, a világörökségi települések polgármesterei és nagy számú vállalkozó.

A rendezvény célja a közös cél, azaz a fejlett kerékpáros térséghez szükséges, szervezeti háttér megteremtése volt. A közös cél a fejlett kerékpáros térség a vállalkozónak kerékpáros vendéget, az önkormányzatnak gazdasági fejlődést, adóbevételt, a turistának információt, jó úthálózatot jelent.

Az ülésen a jelenlévők konkrét javaslatokat fogadtak el, melyekből a szakértők,egy olyan előterjesztést készítenek, melyet a világörökség egyesület közgyűlése meg tud tárgyalni és döntést hozhat arról, hogyan és miképp fogja a kezdeményezést felkarolni, illetve befogadni.

Az előkészítő ülés a Fertő-Hanság Nemzeti Park gesztorságával folyó Kerékpárral a Fertő-tájon című projekt folyománya, hiszen az elért eredmények fenntarthatóságát biztosítani kell és ennek egyik formája, pont a kerékpáros térség létrehozása lehet.

 

A világörökség weboldalán az egyesület/kerékpáros térség almenüben elérhetők az elkészült szakmai anyagok és belépési szándéknyilatkozat!

Ahhoz, hogy a szervezet alapítása elindulhasson legalább 50 tagra van szükség.

Szöveg: Taschner Tamás Fotó: www.na-tura.hu

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás