2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Enyhe eső és havazás , Enyhe eső és havazás

Idegenvezetők Pozsonyból

A Szlovák Idegenvezők Szövetsége szervezett tanulmányutat a Fertő-tájra, 2010. október 27-én.A tanulmányút célja az volt, hogy a közeli Pozsony és környékén dolgozó szlovák kollégák megismerjék a szomszédos tájat, hiszen a földrajzi közelség mellett történelmi szálak is összekapcsolnak minket, akár a Sopron-Ruszt-Pozsony borvidék kapcsán, akár a koronázások kapcsán.

A 22 fős delegációt Taschner Tamás fogadta, majd az egy napos látogatás keretén belül bemutatta a tájat a kollégáknak.

Az ismerkedés Fertőrákoson keződött, előbb Szerdahelyi Zoltán a szentély őre, mutatta be a Mithras barlangot, majd a Kőfejtő és a Páneurópai emlékhely következett. Az ebédre Balfon került sor a Panoráma Étteremben, ahol az étterem főnöke külön meglepetéssel készült a vendégek fogadására.

Délután a "legnagyobb magyar" kastélyát tekintették meg a vendégek, majd a Soproni Idegenvezetők Köre Strauss József jóvoltából szlovák nyelvű városnézéssel kedveskedett. A napot borkóstoló zárta.

Ezúton szeretném megköszönni a Fertőrákos Önkormányzatának, Baltigh Márta polgármester asszonynak és a Soproni Múzeumnak, Tóth Imre igazgatónak a támogatását.

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás