2021. szeptember 20. hétfõ, Friderika napja van
Eső 11°, Eső

Kell-e nekünk kerékpáros turista?

A kerékpáros turizmus eddig is húzó ágazat volt a térségben, melynek jelentősége a jövőben csak erősödik. Célunk egy olyan vállalkozói háló létrehozása, amely a Fertő-tó környékére látogató kerékpáros turistákat szolgálja, ezáltal növelve esélyét a tovább itt (térségben) tartózkodásuknak.

A kerékpáros turimzus minőségi fejlesztésének érdekében a Fertő-Hanság Nemzeti Park gesztorságával képzési program lesz 2010. október 6-7-én. A képzés potenciális jelöltjei olyan szolgáltatások mint kerékpáros barát szálláshelyek, szervizek valamint éttermek, fürdők.

Az önkormányzatoknak a kerékpáros turizmus további fellendítése érdekében, valamint a kerékpáros létesítmények hosszú távú fenntartásában hatékonyan szükséges együttműködni a térség kerékpárosbarát szolgáltatóival, ezért feltétlenül szükséges az önkormányzatok jelenléte is. (Külön szó esik a fenntartási modellekről!)

Jelen képzéshez kapcsolódó pályázat valamint ennek a pályázatnak a folytatásaként létrejött NYDOP-2.1.1/E-09-2009-0011 "Turisztikai fejlesztések a Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, a Rábaköz és Hanság területein" pályázat közös célja a kerékpáros mintatérség kialakítása. Ennek egyik lépcsője a vállalkozói hálózat feltérképezése valamint a GPS alapú turisztikai rendszer kidolgozása. A workshop-on résztvevő vállalkozások, vállalkozók a közeljövőben létrejövő GPS alapú turisztikai rendszerben regisztrálásra kerülnek. A GPS rendszerben feltüntetésre kerülnek a térség, települések látnivalói, nevezetességei is! 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás