2021. szeptember 20. hétfõ, Friderika napja van
Záporok 11°, Záporok

A Fertő-táj legjobb bora

 

2020. szeptember 4-én kerül sor a Fertő-táj legjobb bora kiválasztására Fertőszéplakon a Széchényi kastélyban. A versenyre csak palackos tétellel lehet nevezni, 3 féle borral – fehér, rozé és vörös évjárati megkötés nélkül. A tételeket a Taschner Bor és Pezsgőház gyűjti 2020. augusztus 31-ig, minden tételhez 3 palack bort kell leadni. A borversenyen való részvételnek díja nincs.A versenyen csak a Fertő-táj Világörökség területén termelt borokkal lehet versenyezni. A borokat borászati szakemberekből álló bírálóbizottság zsűrizi. Az általuk legjobbnak minősített borok közül a Fertőszéplak Község Önkormányzata és a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa képviselőiből álló társadalmi zsűri választja ki a legjobb borokat. A bírálat az O.I.V. által elfogadott 100 pontos rendszerben történik. A részletes felhívást a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács küldi ki a bortermelőknek.

2020. szeptember 4-én este borvacsora lesz a kastélyban, ahol a nap közben kiválasztott legjobb borokat és ehhez illő ételeket kóstolhatják meg a résztvevők.

2020. szeptember 5-én pedig a nagyközönség is megismerheti a Fertő-táj legjobb borait. A kastély udvarán szombat délután 15-21.00 óra között mutatják be boraikat a soproni borvidék borászai. A rendezvény látogatása díjmentes, a kóstolás díjköteles.

További információ: fertotaj@vilagorokseg.hu

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás