2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Nagyböjti zarándoklat

A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület negyedik alkalommal szervezte meg a Nagyböjti zarándoklatot a Fertő-tájon. A zarándoklat különlegessége, hogy idén csillagzarándoklatban három helyről indultak keresztaljak: Fertőszéplakról a Mária úton, Neusiedl am See/Nezsiderről a burgenlandi Jakab úton és Mosonszolnokról/Zanegg a burgenlandi Jakab úton. Az úti cél mindhárom zarándok csoportnak Frauenkirchen volt. A leghosszabb utat a Fertőszéplakról indulók tették meg ezen a napon 32 km-t.

Ingyenes autóbusz indult Sopronból 6.30-kor a GYSEV pályaudvarról Kópháza és a Fertő parti települések érintésével Fertőszéplakra, hogy összeszedje a zarándokokat.

Fertőszéplakon a Mindenszentek templomban köszöntötte a programon résztvevőket Taschner Tamás a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület titkára, Kóbor Attila Fertőszéplak polgármestere és áldást mondott Tóth Miklós plébános is. A zarándoklat lelki vezetője Butsy Lajos atya, Fertőrákos plébánosa volt.

Aki nem szerette volna a 32 km-es távot legyalogolni annak lehetősége nyílt két helyen is csatlakozni a csapathoz. Az első csatlakozási pont Apetlonnál a második pedig a VILA VITA-nál Pamhagenben volt. Igaz erős szélben, de jó hangulatban imádkozva és énekelve tették meg a zarándokok ezt az utat.

A zarándoklatot követően 16 órakor Martin Korpitsch kismartoni püspök helyettes mutatta be a hálaadó szentmisét a boldogasszonyi bazilikában. A szent misét követően szeretetvendégségbe hívták az ide zarándoklókat a ferences kolostorban. Ezúton is köszönet, hogy együtt készülhettünk fel testben és lélekben Húsvét ünnepére, továbbá köszönet a kedves vendéglátásért és finomságokért is.

A napot fizikailag egy kicsit megfáradva, de annál nagyobb szellemi és lelki feltöltődéssel zárták a zarándokok. Köszönetet mondunk a hegykői zarándokoknak a vezetésért, Butsy Atyának a lelki támogatásért és a boldogasszonyi bazilika baráti körének a szervezésért.

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás