2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Évindító zarándoktalálkozó Fertőhomokon

 

A Fertő-táj Világörökség Egyesület idén január 29-én tartotta évindító zarándoktalálkozóját Fertőhomokon. 18 órakor a homoki Szent Anna templomban hálaadó szentmisével vette kezdetét a találkozó, amit Reisner Ferenc atya mutatott be magyar illetve német nyelven is.

A szentmisét követően énekelve átvonultak a Fertő-parti zarándokok a nemrég megnyílt Szt. Anna Fogadóba. Beszámolt az egyesület a 2014-es történésekről illetve a 2015-ös terveiről, valamint bemutatkoztak osztrák zarándok- barátok is Boldogasszonyból és Nezsiderből.

A fogadóban a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke Ivanics Ferenc, Taschner Tamás valamint Visi András is köszöntötte a közel 70 zarándoklót.

Taschner Tamás az egyesület titkára felkérte a Szent Anna fogadó tulajdonosát, Takács Györgyöt, hogy mutassa be pár mondatban az egybegyűlteknek a házat.

Ezután beszámolót tartott Kelemenné Marika a 2014. évi 1úton zarándoklatról.

Ezt követően Nyikos Mihály és felesége Marika élményeit hallgathatták meg a jelenlévők, hisz ők voltak azok a szerencsések, akik megnyerték a 2014-es nagyheti zarándoklat sorsolásán a fődíjat a máriacelli hétvégét.

Visi András elmondta, hogy idén a nagyheti zarándoklat nem nagy héten lesz, hanem előtte hét szombaton, azaz március 28-án. Mostani egy csillagzarándoklat lesz Boldogasszonyba Fertőszéplakról a Mária úton valamint Nezsiderről és Mosonszolnokról a Burgenlandi Jakab Úton.

Végül, de nem utolsó sorban Ivanics Ferenc elnök átadta a zarándokfogadóknak a Mária út arculati elemeihez tartozó molinót.

Az este farsangi agapéval beszélgetéssel zárult. Ezúton is köszönet a Szent Anna fogadónak a hely biztosításért és a tökéletes vendéglátásért.

 

2015. január 29. (csütörtök) 18.00 óra

 

 

Kedves Fertő-parti Zarándoktársaink!

 

A Fertő-táj Világörökség Egyesület nevében nagy tisztelettel hívunk Benneteket január 29-én, csütörtökön az évindító zarándoktalálkozónkra.

 

18 órakor a homoki Szent Anna templomban hálaadó szentmisével kezdünk, amit Reisner Ferenc atya mutat be.

 

A szentmisét követően fáklyákkal - énekelve átvonulunk a nemrég megnyílt Szt. Anna Fogadóba, ahol beszámolunk a 2014-es történésekről, a 2015-ös terveinkről, valamint bemutatkoznak osztrák zarándok-barátaink Boldogasszonyból és Nezsiderről (Burgenlandi Jakab Út):

 

-          nagyheti zarándoklat 2014 (Sopron – Hidegség), beszámoló a máriacelli hétvégéről, ami a sorsolás fődíja volt – Nyikos Mihály és Marika

-          Egy Úton zarándoklat 2014 (Sarród/Sopron – Kópháza)

-          nagyböjti csillagzarándoklat Boldogasszonyba Fertőszéplakról a Mária úton valamint Nezsiderről és Mosonszolnokról a Burgenlandi Jakab Úton – március 28. szombat!!!

-          Egy Úton zarándoklat 2015

-          a zarándokfogadóknak most adjuk át a Mária út arculati elemeihez tartozó molinót

 

 

Az estét farsangi agapéval zárjuk a Szt. Anna Fogadóban. Meghívásukat, vendégüllátásunkat előre is köszönjük!

 

Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt. Kérem, hogy meghívónkat továbbítsátok közösségeitek tagjai felé és január 26-ig jelezzétek részvételeteket a fertotaj@vilagorokseg.hu e-mail címen.


 

Áldott zarándok új esztendőt kívánunk nektek szeretettel

 

Taschner Tamás és Vissi András

 


 

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás