2021. november 28. vasárnap, Stefánia napja van
Felhős , Felhős

Pécsről vendégek

Az ókeresztény sírkamrákat kezelő világörökségi kollégák jártak a Fertő-tájon 2014. január 11-én. A tanulmányút keretén belül megismerkedtek a Fertő-tájjal, mint tájjal, utána pedig a táj egyes kiemelt elemeit látogatták végig.

Így az ismerkedés a Fertő-tájjal a fertőbozi Gloriettnél kezdődött, majd a Páneurópai Piknik emlékpark, kőfejtő következett. Az Üveges Attila igazgató által vezetett csapat az Öreg halásznál a halas ételekből vett kóstolót, majd erőltetett menetben a fertőrákosi vízitelep, balfi ívókút, hidegségi Szent András templom jött sorra. Mire sötét lett addig Mexikópusztát is megjárták a vendégek.

Az esti program a vacsora előtt szakmai beszélgetés volt, melyen a Civilek a Fertő-tájért Egyesület vezetője Horváth Attiláné, Fertőd polgármestere Kocsis Ferenc, a nemzeti parktól Goda István vett részt. A téma a világörökségi menedzsment volt különböző nézőpontból.

Köszönjük a látogatást és ígérjük viszonozzuk!

 

Taschner Tamás titkár

2014.

 

Világörökségi ügyek

Mindazok akik felelősséget éreznek a tájért, akik szeretnék pozitív, előremutató vagy esetleg kritikus észrevételeiket megosztani, az illetékes szervezeteknek eljuttatni, azoknak szeretnénk segíteni.

Bejelentés

Hírlevél

  • Küldés
Fertő-táj Világörökség Egyesület © 2009 minden jog fenntartva.
Feki Webstudio @ 2009 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás